בית הכנסת הספרדי לא נבנה עבור יהודים ממוצא ספרדי. אם אתם שואלים את עצמכם מדוע הוא נקרא כך כל שנותר הוא להגיע אליו ולראות את סגנון הבניה שלו. בית הכנסת נבנה בסגנון מורי- סגנון ערבי ברברי.
תקרת בית הכנסת הספרדי צורתה היא צורת כיפה ואלמנטים מזרחיים כמו ערבסקות ועיטורים מסולסלים נוספים מעטרים את קירותיו, את הדלתות, היציעים ועוד. כך, כאשר נכנסים אל בית הכנסת הספרדי אכן שוכחים לכמה רגעים שנמצאים באירופה.
הזמן עכשיו סיור מודרך ברובע היהודי של פראג כולל כרטיס לבית הכנסת הספרדי >>
בית הכנסת הספרדי בפראג (Spanish Synagogue Prague) נבנה לראשונה ב- 1837 ונבנה ושופץ מחדש ב- 1868 . הוא נבנה במקום בית הכנסת הישן ביותר שהיה בעיר- אלטשולה (Altschule). הוא הפך לבית כנסת חדשני מן הזרם הרפורמי והיה יחיד מסוגו.
היום בית הכנסת הספרדי אינו משמש כבר כבית כנסת פעיל. נערכים בו מדי פעם קונצרטים ומופעים אשר מקבלים תפאורה מרשימה של עיטורים ססגוניים בצבעי זהב ואדום. הסגנון המורי בו נבנה בית הכנסת הופך אותו למיוחד מאוד מבחינה עיצובית ונראה בו שילוב של היהדות עם אלמנטים מן האיסלאם.
מלבד קונצרטים ומופעים הנערכים בו, בית הכנסת הספרדי של פראג מהווה חלק מן המוזיאון היהודי בפראג. המוזיאון היהודי כולל מספר בתי כנסת ומבנים ברובע יוזפוב- הרובע היהודי שבהם מוצגות תערוכות הכוללות חפצי אמנות רבים ותשמישי קדושה מהתקופות השונות של חיי היהודים בעיקר בפראג אך ישנם חפצים מאירופה כולה.
הזמן עכשיו סיור מודרך ברובע היהודי של פראג כולל כרטיס לבית הכנסת הספרדי >>
בבית הכנסת הספרדי (בצ'כית: Spanielska synagoga) מוצגת תערוכה המספרת על חיי היהודים ומהווה המשך לתערוכה המוצגת בבית הכנסת מייזל- החל מהמאה ה- 18 ועד היום. התערוכה מגוונת ונראה כי כל מוצג בה הוא אבן פסיפס המהווה חלק מן הפסיפס השלם של חיי היהודים בבוהמיה ומורביה.
התערוכה בבית הכנסת הספרדי כוללת כתבי יד והדפסים, ציורים ותמונות בנושאים שונים: דיוקנאות של אישים בולטים בקהילה, ציורים המתארים את האוירה בחגים השונים כמו גם בחיי היום יום, חיי הדת מול עבודתם ומלאכתם של האנשים, וכמובן כלי כסף כמו פמוטים, חנוכיות, גביעים וכן בדים המשמשים לכיסוי ספרי תורה, ארונות הקודש ועוד.